Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Mία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά ακινήτων

Σημαντική πρόοδο στην πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας, που προβλέπει μεταξύ άλλων, τον εξορθολογισμό και τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της, αποτελεί η συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού τιμήματος 45 εκατ. Ευρώ, η οποία υπεγράφη με επενδυτή ελληνοαμερικανικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στον κλάδο αυτό.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά ακινήτων, που δρομολογήθηκε το 2010 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω θετικές εξελίξεις, καθώς ο πλειοδότης αποσκοπεί στη δημιουργία επενδυτικού οχήματος στην ελληνική κτηματαγορά.

Η εν λόγω συμφωνία, η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί η Εμπορική Τράπεζα τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, εξασφάλισε θετικές αποδόσεις από το αξιοποιηθέν χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της και συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Πηγή: euro2day.gr