Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ, κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ


Δελτίο Τύπου OTOE
Νο390
Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2011


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ
.
Με το κύρος που του παρέχει η θέση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος προβαίνει συχνά σε πολιτικές υποδείξεις οικονομικού περιεχομένου εκφράζοντας τις προσωπικές του απόψεις.

Έτσι, λοιπόν, σε πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ACCOUNTANCY GREECE), αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα μόνο για όσους αναζητούν μονοσήμαντη και επιχειρηματικά κερδοφόρα για τους ίδιους διέξοδο από την οικονομική κρίση της χώρας.

Αντίθετα, γίνεται φανερό ότι ο κ. Προβόπουλος αδιαφορεί για τις κοινωνικές επιπτώσεις, την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων και την πραγματική οικονομία.

Οι θεωρητικές οικονομικές προσεγγίσεις που δεν προτείνουν πρακτικές λύσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να οικοδομηθεί στα πλαίσια μιας ειλικρινούς κοινής προσπάθειας από το κράτος, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, δεν οδηγούν πουθενά και φυσικά δεν πείθουν κανέναν για τις πραγματικές προθέσεις όσων τις διατυπώνουν.

Μήπως είναι καλύτερα να αναρωτηθεί ο κ. Προβόπουλος για την επάρκεια της εποπτείας της Τράπεζας Ελλάδος στο Πιστωτικό Σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, αντί να ανησυχεί εκ των υστέρων και να εισηγείται «νέο επιχειρηματικό υπόδειγμα λειτουργίας των Τραπεζών με διατήρηση υψηλού επιπέδου κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας με στόχο επαρκείς προβλέψεις για κάλυψη των πιστωτικών κινδύνων;
Μήπως πρέπει να ενημερώσει ο κ. Προβόπουλος τον Ελληνικό λαό γιατί από τα 50 δισεκατομμύρια των εγγυήσεων με τα οποία ενισχύθηκαν οι Τράπεζες από το κράτος το τελευταίο διάστημα, στην πραγματική οικονομία πήγαν μόνο 7,8 δις ; Μήπως για όλα αυτά πρέπει τελικά να απαντήσει η Κυβέρνηση που έχει την κεντρική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ;

Αν ο κ. Προβόπουλος θέλει να μιλήσει πραγματικά για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος, προτείνοντας ολοκληρωμένες πρακτικές λύσεις που δεν θα στηρίζουν μόνο την πλευρά του κεφαλαίου αλλά και την πλευρά της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και μάλιστα χωρίς να ευθύνονται για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα της χώρας.

Εκτός αν οι απόψεις του κ. Προβόπουλου έχουν πιο «πρακτικούς» στόχους
όπως
την διατήρηση των BONUS και των υπέρογκων αμοιβών των Golden Boys και
των απανταχού μεγαλοστελεχών
για να συντηρούν πανάκριβες βίλες και
κότερα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας που περιθωριοποιείται καθημερινά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η Κυβέρνηση να μη φτάσει
στο έσχατο σημείο κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών
των συλλογικών συμβάσεων και των κοινωνικών κατακτήσεων
«αξιοποιώντας»
ανάλογες οικονομικές υποδείξεις θεσμικών παραγόντων
των οποίων η θέση και ο ρόλος
θα απαιτούσαν μεγαλύτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

 -
...............ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ -  Ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος διοικητής τράπεζας είναι ο δικός μας και η χώρα πάει φουλ για χρεωκοπία!
Ο Γιώργος Προβόπουλος πρέπει να μας εξηγήσει πως γίνεται να μην πήρε χαμπάρι για όλα τα δεινά που έρχονται για τον τόπο και να μην ενημέρωσε επενδυτές, καταθέτες και κυβέρνηση. Αν το έκανε και δεν εισακούστηκε γιατί δεν παραιτήθηκε;Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος κερδίζει 362.500 ευρώ, ή 465.885 δολάρια τον χρόνο, έναντι 345.252 ευρώ που παίρνει από την (ΕΚΤ) ο Jean-Claude Trichet!
Το θέμα...
είναι τεράστιο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο διοικητής μιας χώρας που έχει κάνει άνω κάτω την Ευρώπη θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε εκδιωχθεί αλλά για έναν περίεργο λόγο μένει στην θέση του.

Η Ελλάδα έχει διασυρθεί και ο κ.Προβόπουλος αγέρωχος κάνει και δηλώσεις μιλώντας για συνένωση τραπεζών.

-copy. troktiko
(28.4.2010 )